Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز جمعه ایرنا، در حال حاضر حدود ۹۵ درصد از جمعیت ۸۴ میلیون نفری ایران به شبکه گاز متصل هستند و گاز طبیعی به عنوان سوخت اصلی این حجم از جمعیت شناخته می‌شود. بر اساس این آمار حدود ۸۰ میلیون نفر از جمعیت ایران به گاز دسترسی دارند و گاز، سوخت مورد نیاز برای گرمایش و پخت و پز آنها است.

با این حال ‌خانوارهایی که به شبکه گاز دسترسی ندارند از سوخت‌های جایگزین مانند نفت سفید و گاز مایع استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو، توزیع این سوخت‌ها در دستور کار شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی قرار دارد اما هر از چند گاه، صحبت‌هایی از کمبود کپسول گاز مایع در استان‌هایی که پوشش کمتر شبکه گاز را دارا هستند به گوش می‌رسد.

این در شرایطی است که با وجود افزایش گازرسانی‌ها بر اساس آمارها، توزیع کپسول گاز مایع نیز افزایش داشته اما در عمل این کپسول ها به دست مصرف کننده نمی رسد.

این امر نشان می‌دهد که همه این کپسول‌ها راهی خانه‌ها نمی‌شود، زیرا در این صورت باید تقاضا برای آن با توجه به اتصال خانوارهای بیشتر به شبکه گاز کمتر می‌شد اما خلاف این اتفاق رخ داده است.

در حال حاضر، چهار میلیون ایرانی به شبکه گاز متصل نیستند. از سوی دیگر بنابر اعلام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی روزانه پنج هزار و ۲۰۰ تن گاز مایع در ۶ ماه اول سال ۹۹ مصرف شده است.

با در نظر گرفتن کپسول‌های ۱۱ کیلویی برای مصرف خانگی، این به معنای آن است که روزانه حدود ۴۷۵ هزار کپسول گاز مایع در کشور مورد استفاده قرار گرفته است.

از سوی دیگر میانگین تعداد اعضای خانوارها در سال ۹۵ حدود ۳.۳ نفر است، یعنی در هر خانوار به طور متوسط حدود سه نفر زندگی می‌کنند. با توجه به اینکه چهار میلیون ایرانی جامعه هدف توزیع گاز مایع هستند، این به معنای آن است که حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار از گاز مایع استفاده می‌کنند.

این آمار در کنار گاز مایع مصرف شده نشان می‌دهد که به ازای هر خانواده که به شبکه گاز متصل نیستند هر ۲.۵ روز یک کپسول گاز و یا در ماه ۱۲ کپسول تامین شده است.

این در حالی است که بر اساس مطالعات انجام شده، هر خانواده ماهانه به ۴ کپسول گاز برای پخت و پز نیاز دارد و از آنجا که آمارها برای ۶ ماهه اول سال است، ‌بنابراین در این مدت، کپسولی صرف گرمایش نشده است.

با این حال کپسول‌ها به جای آنکه به دست جامعه هدف برسد در میانه مسیر یا راهی مخازن خودروها می‌شود، ‌یا به عنوان سوخت قاچاق به آن سوی مرزها می‌رود و یا با بی توجهی و صعب العبور بودن مسیرهای روستایی به دست ۴ میلیون ایرانی فاقد شبکه گاز نمی‌رسد.

بر اساس گزارش تفریغ بودجه سال ۹۹ نیز که به تازگی منتشر شده به دلیل عدم نظارت شرکت سهامی پخش فرآورده‌های نفتی در توزیع و مصرف گاز مایع ۷۰ درصد از گاز مایع به دست مصرف‌کننده واقعی نمی‌رسد.

این در شرایطی است که یارانه پرداخت شده در این بخش سالانه ۲۶ هزار میلیارد تومان است اما به جای آنکه این یارانه به دست جامعه هدف برسد یا در خودروهای غیر مجاز می‌سوزد و یا راهی به خارج از مرزهای کشور پیدا می‌کند.

برچسب‌ها گاز رسانی سازمان هدفمندسازی یارانه ها گاز گاز مایع بودجه ۹۹

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گاز رسانی سازمان هدفمندسازی یارانه ها گاز گاز رسانی سازمان هدفمندسازی یارانه ها گاز گاز مایع بودجه ۹۹ گاز مایع شبکه گاز کپسول گاز کپسول ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۲۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف نوری شامگاه سه شنبه در جلسه شورای عالی معادن با اشاره به سهم معدن در تولید ناخالص داخلی اظهار کرد: سهم ما از تولید ناخالص داخلی حدود سه درصد است.

وی با اظهار اینکه اگر با روند کنونی پیش برویم حدود ۲۵ سال دیگر به سهم ۱۰ درصد نخواهیم رسید، افزود: واگذاری معادن باید واقع بینانه صورت گیرد و کشف معدن، بهره برداری و فراوری باید منطقی و دقیق صورت گیرد.

وی گفت: سهم معدن در تولید ناخالص ملی حدود شش درصد است در حالی در کشور ۱۱ هزار واحد معدنی وجود دارد که بزرگترین معادن در دست شرکت‌های دولتی است.

استاندار مازندران یادآور شد: باید طبق اصل ۴۴ قانون اساسی و طبق سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری باید بخش دولتی به مردم واگذار شود در حالی که ۹۰ درصد مجوزهای صادره مربوط به شرکت‌های کوچک است.

نوری گفت: ۹۰ درصد برداشت معدنی توسط شرکت‌های خصولتی صورت می‌گیرد از این رو برای حکمرانی شایسته نیازمند آن هستیم که سند مبتنی بر نقشه راه در حوزه معدنی ترسیم کنیم.

وی افزود: بسته‌های سرمایه گذاری، پیوست‌های فرهنگی و زیست محیطی در نقشه راه معادن باید مشخص شود در عین حال باید معادن دوستدار محیط زیست داشته باشیم.

وی بر لزوم مدیریت آلاینده‌های معدنی تاکید و اظهار کرد: از نظر فرهنگی باید نسبت به توانمندی سازی مردم حاشیه معادن اقدام کنیم و زنجیره ارزش معدنی را فعال کنیم.

کد خبر 6099885

دیگر خبرها

  • عکس | بوی گل، عطر گلاب | روز ملی گل محمدی و گلاب
  • زارع پور: ظرفیت پهنای باند کشور افزایش یافته است
  • ضرورت تامین امنیت سایبری شبکه های توزیع برق با فناوری نوین
  • امکان ذخیره حدود ۱۲ میلیون متر مکعب آب در ابرکوه
  • تولید حدود ۲۷۷ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۲
  • تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران
  • دولت در فروردین ۵۶ هزار میلیارد تومان مالیات گرفت
  • توقیف ۴۴ هزار تُن روغن غیرقابل مصرف‌ در بندر شهید رجایی
  • ۱۸۳ روستای خدابنده با جمعیت بالای ۲۰ خانوار از نعمت برق برخوردار است
  • رشد تقاضای جهانی برای بنزین نصف می‌شود